Zeki Müren ya da Türk Milleti (amk)



Geçen bir yerde gördüm. Ünlü bir oyuncu söyleşi de bulunmuş. Birden bire,

“Ben Türkiye’yi Zeki Müren’e çok benzetiyorum. Her şey ya
lan dolan üstüne kurulmuştur, her şey ikiyüzlüdür. Bugüne kadar kimse Zeki Müren’in homoseksüel olduğunu söylemediği gibi, Zeki Müren’in kendisi de söylememiştir. Zeki Müren röportajlarında demiştir ki, ‘Ben binlerce kadınla birlikte oldum’ ve herkes de bunu böyle yazar. Türkiye Zeki Müren’dir çünkü.”




Hemen kopipest yaptım. Kendisi de Haluk Bilginermiş. Masumiyet filminden kendisini severim.

Diyeceklerime başlamadan önce, Türkiye ve burada yaşayan halkların hepsinin amına koyayım öncelikle. Bu ülkede halklar filan kardeş değildir. İki yüzlülüğün başlangıcı burdandır zaten. Osmanlıdan beri de kardeş değillerdi. Hepsi bildiğin korkaklardır. Birbirini sevmeyen iki ayrı tiptirler. Bunları bir biri içinde tutanda iki yüzlülükleridir. Osmanlıyı seven bir milletle karşı karşıyayız üstelik. Vakti zamanında okuma oranı %2 olan bir ülkede sadece vergi veren ve ceset olarak görülen bir asker parçası başka hiç bir değer verilmeyen bir halk, iki yüzlülükle osmanlıyı sever hala. evet o zamanlarda padişahın etek kılı kadar değildiniz. Namus kavramı zihinlerinde berlin duvarı gibi duran halkımız, osmanlının esir aldığı kadınları padişahın bir seks kölesi olarak kullanmasına bile laf edemez. Normaldir bunlar. Çünkü bu ülkede hala tecavüzcüsüyle evli olan insanlar var. bir nesil bunu kabul edip büyüdü. Herşeyin olağanlaşması ve kabul görünmesi bu amına koduğumun halkının ortak özelliğidir. Hiç kimse kadın haklarından bahsetmesin. Bu ülkede yaşayan kadınlar bile ailesinden istenilmeyi bekleyip kurban pazarlığı gibi el değiştirmeyi ister. Feministlikmiş. Hepsi erkek egemen bir ülkenin aykırı amlarıdır. Zamanı gelince bir erkeğin altında olup, çocuklarını kapitalist düzenin avmlerinde gezdirirler. Hey sen, türk olarak kürtlerden nefret edersin. Ama korkaksın. Öldüremezsin. İki yüzlüsün. Kürtler de aynı boktur. Dağa çıkan bir kadın gerillanın erkek ve kadın olması bile kendi içlerinde namus kavramına takılır. Erkeğin çıkması onurluyken. kadının çıkıp geri dönmesi orospuluktur. Aşiret içinde özgür olmaya çalışan mallardır.

Bu ülkenin ve milletlerin amına koyayım tekrar. Evet dışarı çıkın işlerinize gidin ya da okulunuza. İş yerinizde nefret ettiklerinize gülümseyin. Ya da dedikodu yapın. Evet dedikodu yapın insanların arkasından. İki yüzlülük normaldir bu ülkede. Einstein dediği gibi " Sadece ahmaklar üst üste iki kez hata yapar". Evet sen nesin. Düşün. Nesin!!! Kendini yönetemeyecek kadar acizsin. Gidip oy verip kendini bir zavallı koyun gibi görürsün. Hükümeti eleştirip, futbol konuşan bir koyun. Sonra başka bir koyunda içsel çelişkilerini tatmin etmeye çalışırsın. Kızarsın ona, küfür edersin ya da kavga edersin. Çünkü içinde ezilmişlik vardır. Atamazsın. Nereye gitsen aynı ülke. Kaçamazsın. İki yüzlüsün.

O yüzden herkesin amına koyayım

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok doğru söylemişsin. insanın şerefsizliği usandırdı dünyadan. haksızlığın bini bir para her yerde. güven yok, gelecek yok, her şey kara, kapkaranlık. nefes alamıyorum. haykırsam duyulmuyor. çare nedir? ölüm daha mı iyidir acep?

Yorum Gönder