Darkman (1990)

hakkında -/- info:

Sam Raimi, USA, Engilish, 96 min

http://www.imdb.com/title/tt0099365/

http://en.wikipedia.org/wiki/Darkman
http://www.rottentomatoes.com/m/darkman/
http://www.allrovi.com/movies/movie/darkman-v12399

tr
Sam Raimi'den başka bir kült film daha. Darkman yani karanlık adam, süper kahraman türünde, türünün iyi bir örneği. Bence ilk düzgün örneği. Kahramanın diğer süperkahraman türleri gibi yani normal insandan, süperkahramana dönüşme süreçinde yaşadıkları ve içinde bulunduğu piskolojik durumu, filmde çok iyi yansıtılmış. Kanımca bu filmden taa 18 yıl sonra, yani Dark Knight'a kadar türün böyle bir örneği çıkmamıştır. Filmdeki süperkahramnımız Darkman, yarı batman yarı the shadow karışımı bir kahraman. Film içindeki kötü adamla darkman dialogları da, batman ve joker dialoglarını andırır. Üstelik karakter biçimi olarak da batman'in dostu sonra düşmanı olan yarılı yüze benzemektedir.

Darkman tamamen Sam Raimi'nin kendi ürettiği bir süper kahraman. Batman ve Shadowdan esinlenerek, kendi kendine oluşturmuş; filmin genel başarısından sonra devam filmleri ve çizgi romanları yapılmıştır. (wikipedia'dan gerisini okuyabilirsiniz)

Filme gelecek olursak filmde darkman ne iyi ve ne de kötüdür. Yaşadıkları ve içinde bulunduğu durum ile karakteri elephant man filmindeki John Merrick karakterine benzetebiliriz. İnsanlardan korkan, dış görünüşü yüzünden kendisine öfke duyan ve utangaçlık duygusu içinde asosylleşen bir kahraman. ama elinde süper kahraman olmanın bir yetisi olan şekil değiştirme yeteneğiyle, kendinden başka bir karaktere girebilmektedir. Buda karakterde şizofreni özelliğini ortaya çıkarmaktadır. Bu filmin sonunda daha açık gözükür.

Film genel anlamda çok beğendiğimi söyleyebilirim. Süper kahraman filmlerinden hoşlananlar için ya da dark knight filmini sevenler için kaçırılmayacak bir pasta. Eksikliği ise Aksiyon sahnelerinin amatörlüğü. bu da filmin kötü yanlarından. Görmezlikten gelinip izlenmesi gereken bir film.

eng
Neglecting Julie (Frances McDormand), his lawyer lady friend, Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson) works feverishly to perfect his latest invention -- artificial skin that could be used to treat burn victims. Peyton himself falls victim to an explosion when one of Julie's crooked clients sends his henchmen to sniff out an incriminating document that's been left in Westlake's lab. Hideously disfigured and left for dead, the good doctor receives an experimental medical treatment that renders him super-strong, impervious to pain and prone to heightened fits of rage. Rebuilding his lab into an underground hideout, Westlake begins using his synthetic skin to impersonate various characters and engineer his revenge against those who destroyed his life. Reconnecting with Julie, however, becomes the unsightly vigilante's biggest challenge.

fragman -/- trailer:



online izle -/- watch online:

http://goo.by/wTQzFP
http://goo.by/wPJTp7
http://goo.by/wZsInw

indir -/- download:

Darkman (1990) iNTERNAL DVDRip XviD - iLS

http://pastebin.com/hEyQXrEu

Darkman.1990.576p.BDRip.AC3.x264-ShitBusters

http://pastebin.com/Tikmuzqv

torrent:

Darkman 1990 BluRay 720p DTS x264-CHD

http://www.limetorrents.com/Darkman-1990-BluRay-720p-DTS-x264-CHD-torrent-565741.html

Darkman 1990 BRRip H264 AAC - IceBane (Kingdom Release)

http://isohunt.com/torrent_details/196494077/Darkman?tab=summary

Darkman (1990)

http://thepiratebay.org/torrent/4169735/Darkman_%281990%29_%28Liam_Neeson__Frances_McDormand%29

altyazı -/- subtitles:

http://divxplanet.com/sub/m/2158/Darkman.html

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0099365/darkman.html
http://www.opensubtitles.org/en/search/sublanguageid-eng/imdbid-0099365

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder