I'm Here (2010) (tr altyazılı)



Spike Jonze, USA, Engilish, 30 min, 2010

http://en.wikipedia.org/wiki/I%27m_Here_(film)
http://www.imdb.com/title/tt1571404/

tr
Spike Jonze'un iki robot arasındaki aşk hikayesini anlatan bir kısa film I'm Here...

"Aşkınız için ne kadar ileriye gidebilirsiniz" temalı bu kısa film, Spike Jonze'un sihirli bir dokunuşu...

Robotların insanileşme, özlerinde var olmayan duyguları oluşturma ve insanlardan daha insani bir konuma gelme süreci, yaratıcı beyinlerin çok sevdiği bir konu. Robotların sonradan kendilerinde oluşturdukları bu duygulara ucundan kıyısından sahip olmaya başladıkları an, bunun sonuna kadar kıymetini bilir hale gelmesi ve kamera insanlara döndüğü an hangi tarafın daha mekanik olduğuna karar veremez hale gelmeniz... İşte, günden güne daha bencil hale gelip, duygularını bastırdıkça bastıran insanlığın, robotlardan daha robot olma sürecinedir buradaki tüm gönderme. I'm Here, bize yansıyan tarafıyla çok sempatik bir aşk hikayesi olsa da, eldekiyle yetinmeyi bilen, yapması gereken fedakarlıklardan kaçınmayan, manevi boyutta düşünen robot portresi ile 30 dakika içinde tüm insanlığa mekanik bir darbe indiriyor.

Sheldon'ı canlandıran Andrew Garfield'ı es geçmeden söyleyelim; özellikle sesini ve vurgularını çok başarılı şekilde kullanmış ve o utangaç, sempatik robotu ortaya çıkarmış. Bugüne değin izlediğim en karakterli robotlardan biriydi.


eng
Retro robots in the future, same as here and now, but robots stomp about. A quiet, lonesome, librarian robot fixates on a sleeker fem-bot with some questionable robot friends, enters into a one-sided relationship, gives too much, the end. It's the kind of film that doesn't matter, it's slight, it's light, it's quite simple. But give it the half hour it asks, invest a bit of time and let it flow past you, and it's a sweet slice of everyday life. The ups and downs and all the angles of relationships. Filmed in a washed-out sunny California vibe, it's not a technical effort, but it does have an extended pop video feel. Subtle animation give life to the robots, and for all the lack of reality, the characters are believable, and sympathetic.

online izle -/- watch online:

http://goo.by/wrsNZc



without hard-coded turkish sub

http://youtu.be/6OY1EXZt4ok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder