Bunny Munro'nun Ölümü




Nick Cave'in bu ikinci romanı büyük bir umutla bekledikten sonra, geçen haftalarda elime geçti. Baya bir umutla bakıyordum kitaba. Özellikle kitabın ön yüzündeki resim bana baya umut veriyordu. Arkasını çevirip kitap hakkında ufaktan bilgi edineyim dedim.

'Sonum geldi' diye geçirir içinden Bunny Munro, yakında ölecek kimselere özgü, ani bir farkındalıkla…'

Kapı kapı dolaşıp kozmetik ürünleri satan, gözü dönmüş bir adam. Bitmek bilmeyen alkol mesaisi. Darmadağınık, grotesk, çekilmesi zor bir hayat. Dışarıda şeytan boynuzları takmış halde cinayet işleyen ve merkeze giderek yaklaşan bir katil. Birbirini andıran ve her biri diğerinden beter otel odaları. Anlık hazlar. Babasını bütün kalbiyle seven, 9 yaşında bir çocuk. Ve tutunmaya çalıştıkça savrulan, kayıp, zihni kadınlara odaklı bir adam: Bunny Munro.

Nick Cave'in yirmi yıllık bir aranın ardından yazdığı Bunny Munro'nun Ölümü, sanatçının karanlık ve hüzünlü sesinin sayfalarında çağladığı, zamanımız yeraltı edebiyatının unutulmaz bir klasiği olmaya aday, esprili, dokunaklı, yoğun ve kült bir roman.


Üste yazılanları okuduktan sonra, baya bir umutla ve heyecanla başladım okumaya. Çok fazlada sürmedi zaten. Bir iki günde bitti iki yüz küsürlük kitap. Memnuniyetsiz bir kitap okumanın yanı sıra baya kendini okutan bir kitap olduğunu anladım sonuç olarak. Baya garip bir duyguydu aslında. Çıtayı baya yukarı koymaktan kaynaklanan bir durum.Bu yüzden fazla da suç bulamıyorum kitaba. Vasat kelimesi belkide bu durum için yaratılmıştır.

Kitabın içeriğine gelirsek de, bir pazarlamacının am ve sik arasında gidip geldiği ve bunun etrafında oluşturduğu bir yaşamın sonucu kendi sonunu hazırlaması hikayesidir. Baya bir karamsar havada ve günlük sokak ağzı kullanmıştır ki Nick Cave farklı bir şeyde olması imkansızdır. Birde Kylie Minogue ve Avril Lavigne vajinaları hakkında genel bir bilgi edinelebilir bu kitapta.

Sonuçta 18 milyon gibi bir fiyatıyla, bu kitaba verdiğin para, götüne girmiş mi girmemiş arasında bir bıçak sırtında hissettirdiği için okunması vicdan ve meraka bırakılmıştır. Ahh üstelik Nick Cave kitabın ruhuna yönelik de bir playlist bırakmıştır ortalığa. Dinlenmesi tavsiyedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder