Synecdoche, New York (2008)

"Well, fuck everybody.
amen."




INFO:

http://www.imdb.com/title/tt0383028/
http://en.wikipedia.org/wiki/Synecdoche,_New_York
http://www.sonyclassics.com/synecdocheny/
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=synecdoche+new+york

(en)heater director Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) is mounting a new play. His life catering to suburban blue-hairs at the local regional theater in Schenectady, New York is looking bleak. His wife Adele (Catherine Keener) has left him to pursue her painting in Berlin, taking their young daughter Olive (Sadie Goldstein) with her. His therapist, Madeleine Gravis (Hope Davis), is better at plugging her best-seller than she is at counseling him. A new relationship with the alluringly candid Hazel (Samantha Morton) has prematurely run aground. And a mysterious condition is systematically shutting down each of his autonomic functions, one by one.

Worried about the transience of his life, he leaves his home behind. He gathers an ensemble cast into a warehouse in New York City, hoping to create a work of brutal honesty. He directs them in a celebration of the mundane, instructing each to live out their constructed lives in a growing mockup of the city outside.

However, as the city inside the warehouse grows, Caden's own life veers wildly off the tracks. Somewhere in Berlin, his daughter is growing up under the questionable guidance of Adele's friend, Maria (Jennifer Jason Leigh). His lingering attachments to both Adele and Hazel are causing him to helplessly drive his new marriage to actress Claire (Michelle Williams) into the ground. Sammy (Tom Noonan) and Tammy (Emily Watson), the actors hired to play Caden and Hazel, are making it difficult for the real Caden to revive his relationship with the real Hazel. The textured tangle of real and theatrical relationships blurs the line between the world of the play and that of Caden's own deteriorating reality.

The years rapidly fold into each other, and Caden buries himself deeper into his masterpiece. As he pushes the limits of his relationships, both personally and professionally, a change in creative direction arrives in Millicent Weems (Dianne Wiest), a celebrated theater actress who may offer Caden the break he needs.--© Sony Pictures Classics


(tr) Synecdoche, New York Charlie Kaufman'ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı 2008 yapımı film. Tam bir son filmi. Bir insanın obsesiflerini, yanlızlığını, sıkıcılığını ve kararsızlığını ortaya koyuyor.Sıkıcı ama genel olarak toparlıyıcı bir film. Filmdeki isimleri ve karakterleri takip etmeye gerekmiyor bu arada. Zaten kendi içinde öyle gerektiriyormuş gibi duruyor ki aslında yaşadığımız hayattın içindeki geçen sınırsız kişi sayısını gösteriyor bu durum. Şöyle bir iki monolog aldım sonlara doğru,

Bir tiyatro yönetmenin kendi yönettiği son tiyatrosu kendi hayatıdır. Ve orda kendisini oynayan adam intahar eder. Cenazesi gene tiyatroda canlandırılır ama peder bir konuşma yapar,

"her şey senin düşündüğünden daha karmaşık. doğru olanın sadece 10’da 1’ini görüyorsun. verdiğin her karardan etkilenecek milyonlarca şey var. her seçim yaptığında hayatını mahvedebilirsin. ama belki aradan 20 yıl geçer. ve asla sen asla ama asla neden böyle olduğunu anlamayabilirsin. ve doğru işi yapmak için yalnızca tek şansın vardır.sadece dene ve boşanmanın nedenini bulmaya çalış. ve kader diye bir şeyin olmadığını söylerler. herkes kendi kaderini belirler ve dünya ne kadar uzun devam ederse etsin sen sadece saniyelik zaman dilimi için buradasın. zamanın büyük kısmı ölüyken ya da doğmamışken harcanır. ama yaşamak varken sen gelip birinin her şeyi düzeltmesini bekliyorsun. bir telefon için, bir mektup için ya da bir bakış için yıllarını harcıyorsun. ve gelecek gibi görünmesine rağmen asla gelmiyor. sonuçta zamanını hayal meyal bir pişmanlık ya da gerçekleşmesi imkansız bir umut ile geçiriyorsun. sana bağlılık hissettiren bir şey. kendini bir bütün hissetmeni sağlayan şey. sevildiğini hissetmeni sağlayan bir şey. gerçek şu ki çok kızgınım. ve gerçek şu ki lanet olsun çok mutsuzum. ve gerçek şu ki çok yalnız kaldım ve çok uzun süre çok acı çektim. ve yalnız kaldıkça bütün bu süreç zarfında iyiymişim gibi davrandım. nedenini bilmiyorum. belki herkes kendi dertleriyle ilgilenirken benim zavallılığımı duymak istemediği için. pekala, herkesin amına koyayım. amin"





Bu da son,

saat 7:44. uyuyorsun. saat 7:45. uyan. hayatta sahip olamayacakların ve sahip olduğun tek sey; yalnızlığın hakkında rilke’nin muhteşem sözcükleri ile güne başla. kahvaltını yaparken gazeteyi oku. 14 ekim 2005. herşey olması gerektiği gibi. 17 ekim 2005. başkalarının hayatlarında önemli olan, ama sana hiçbir şey ifade etmeyen birkaç kişinin öldüğünü oku. 2 kasım 2005. hayatlar akıp gidiyor. o okuduğun gazete sayfasında, izlediğin televizyonda, baktığın binalarda hep kendini gördüğün hayatların senin hayatından hiçbir farkı yoklar. çünkü herkes senin gibi hayalkırıklıkları, üzüntü, sevinç, saçmalık yaşıyor. zaten o yüzden hep yalnızız ve kendimiziz. sen caden’sin. adele, hazel, claire, olive’de öyleler. yani kendileri, ama senin için o insan sadece bir insan değil. sen onlar oluyorsun. onlara öyle anlamlar yüklüyorsun ki bir gün işler ters gittiğinde, seni terk ettiklerinde uğradığın hayal kırıklığının yerini hiçbir şey dolduramıyor. kelimeler düğümleniyor, acı çekıyorsun, zorlanıyorsun nefes almaya. değişikliklere karşı zaafın oluşuyor. hiçbir şey leke kalmamalı hayatında. siliyorsun herşeyi. bir temizlik manyağı olacak kadar takıntılısın artık. aslında herşey o kadar basit ki. sen birini istiyorsun onunla oluyorsun, o bir gün başkasını istiyor. seni hayalkırıklığına uğratıyor. sen kendi hayatını yaşarken onun kendi hayatını yaşamasına tahammül edemiyorsun. o kadar benciliz ki! kendi hayatlarımızı bir tiyatro sahnesinde yıllarca sahneyecek kadar benciliz. kimse izlemesin umrumuzda değil. sadece ben izleyeyim. doğru olan benim hayatım neşesi, üzüntüsü, acıları olsun. şimdi tek bir soru soruyorum size. herkesin kendi hayatını yaşamak istemesi bir suç mudur?

artık heyecanlı ve gizemli hayatın geride kaldı. yaşadın, anladın ve hayal kırıklığına uğradın. onlar da başkaları tarafından hayal kırıklığına uğradılar. yapacak birşey yok. yaşamaya devam et. sen sadece yaşamını sürdürmen için işini yapmaya devam et. artık onu da nasıl yapacağını biliyor musun? bu şehirde milyonlarca insan var ve hiçbiri diğerinden fazla değil. onlar sadece kendi hikayelerinin başrolu oynayan, kendilerine verilen ‘yaşama’ görevini yapan insanlar. sen de sadece yaşa. yaşadıkça hiçbir şeyin değişmediğini göreceksin. hayat o kadar basit ki!

saat 7:44 şimdi buradasın. saat 7:45. şimdi artık yoksun.

sadece bencil değil üstelik çok da zayıfız. sıradan yaşamamız için ihtiyacımız olan tek şey, birilerinin bize yapmamız gerekenleri hatırlatması. yat. uyu. kalk. işe git. hastalan. temizlik yap. gül. konuş. sür. dur. bağır. selam ver. yalnız kal. ağla. acı çek. özlem duy. dişçiye git. şarkı dinle. tekerleme öğren. yat. uyu. kalk. işe git. hastalan...............öl.

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=XIizh6nYnTU


Download:

Synecdoche.New.York.LIMITED.DVDRip.XviD-iMBT


http://rapidshare.com/files/203147411/synecdoche.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203149344/synecdoche.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203151209/synecdoche.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203152964/synecdoche.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203154791/synecdoche.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203126355/synecdoche.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203128475/synecdoche.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203130481/synecdoche.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203132574/synecdoche.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203134668/synecdoche.part10.rar
http://rapidshare.com/files/203136908/synecdoche.part11.rar
http://rapidshare.com/files/203138831/synecdoche.part12.rar
http://rapidshare.com/files/203140952/synecdoche.part13.rar
http://rapidshare.com/files/203142967/synecdoche.part14.rar
http://rapidshare.com/files/203144753/synecdoche.part15.rar
http://rapidshare.com/files/203145551/synecdoche.part16.rar


Torrent:


Synecdoche.New.York.LIMITED.DVDRip.XviD-iMBT

http://thepiratebay.org/torrent/4742887/Synecdoche.New.York.LIMITED.DVDRip.XviD-iMBT_NoRAR

Subtitles:

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0383028/synecdoche-new-york.html
http://divxplanet.com/sub/m/19345/Synecdoche-New-York.html
http://subscene.com/Synecdoche-New-York/subtitles-75795.aspx

Dvd Covers:

http://www.cdcovers.cc/search/dvd/synecdoche

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder