Johnny Cash : Olunabilecek Bir Adam


Diye başlayan bir hayat yoludur onun için, country müziği. Siyahlar içinde yolculuk eden bir adamın söylediği şarkılardır. Yürüdüğü yol hiç bir zaman kolay olmamıştır. Üzerinde bir kardeşin ölümüyle geçen pişmanlık, askeri disiplinin getirdiği ağır yüklerden dolayı bozulmuş sinirler ve tüm gençliği boyunca dinlediği country müzik vardır. Hepsinden doğan ve muhteşem bir sesle sizi müziğe odaklanmanızı sağlayan bir kişi doğmuştur.

Boktan bir hayat hikayesi vardır. İlk popularite, büyük paralar kazanma, uyuşturucu bağımlılığı, evlilik - boşanma ikilemi, büyük geri dönüş, tekrar popularite, itaatkar olmamanın getirdiği zorluklar ve yavaş yavaş unutulma. Hepsiyle kavga etmiştir. Diğerlerin sesi olmuştur. Nixon'un daveti üzerine gittiği beyaz sarayda USA başkanın söylediği country parçalarını bilmediğini söyleyerek politik şarkılar söylemiş bir adamdır. Hiç bir zaman istenilen bir adam değil özenilen bir adam olmuştur. Son yıllarda kendini ilahi yola adamıştır.



Hurt, klibinden de anlaşılacağı gibi bir vedadır. Boşa harcanmış bir ömür, yaşanmış boktan bir hayat ve geride bıraktığı muhteşem bir iz vardır. Klibin sonunda İsa'nın çarmığa gerilişi gibi kendinin de ölümü, bir özgürleşme ve sonradan bir anlaşılma olacağını söylüyordu klipte.




Son günlerinde kendi hayatını oynayacak adamı seçmişti Johnny ve June. Ve öldükten bir iki yıl sonra film bitip sinemalarda oynadığında, Cash'in o çarpıcı hayatı gözler önündeydi. Joaquin Phoenix'i seçmişti.

Walk the Line, Cash'in tüm hayatını tamamen yalın ve gerçek dille anlatır. İzlerken Cash'e kızarsınız, yaptığı hataları anlamazsınız, aptal yerine koyarsınız. Ama gerçekten aynı şeyleri yaşamış bir adamın bu kabiliyeti sürdürmesini ve efsane olmasının nedenini çok iyi görürsünüz. Çünkü bu "siyah giyen adam" her zaman ayakta kalmıştır. Her zaman daha kuvvetli olmuştur. Her olaydan sonra, her dibe vuruştan sonra daha güçlü dönmüştür hayata. Ve kendi gerçeklerini başkalarının uyarmasını gerek kalmadan daha güçlü dile getirmiştir. Aşkını senle paytlaşıyor şarkılarında, tren rayında ölen bir adamın son isteğini söylüyor kulağına ve silahını evde bırakmanı söylüyor Cash.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder