Crumb (1994)



hakkında -/- info:
Terry Zwigoff, USA, English, 119 min
http://en.wikipedia.org/wiki/Crumb_(film)
http://www.imdb.com/title/tt0109508/
http://www.rottentomatoes.com/m/crumb/
http://moleskinedefter.blogspot.com/2010/11/crumb-1994.html

Amerikalı karikatürist Crumb'ın hayatını ele alan bu belgeselde, genel açıdan güzel bir film havası almakla beraber mükemmel bir şahsiyetin gerçek hayat hikayesini izliyoruz. Kendisi dünya da eşi görülmeyecek bir karikatüristtir. Çoğunlukla cinsellik ve ensest gibi aykırı düşünceleri karikatürlerinde kullanarak ve onla genel dünyanın bakış açısını yorumlar. Örneğin, 60'lardaki mutlu amerikan aile tiplerini gösteren reklamlardaki tipleri yani anne, baba, kız çocuk ve erkek çocuk tiplerini bir cinsel obje olarak göstererek tüm alışa gelmiş kafalardaki dogmaları yerle bir etmiş ve yasaklanmıştır. Sonuçta yaptığı iş ve çıkardığı dergiler yeraltı dergileridir. Yaptığı bazı popüler işler vardır üstelik ve bunları hiç sevmez. Aile hayatı da bir o kadar ilginç olan Crumb, izlenmeli ve izletilmeli. Sıkıcı belgesel havasından uzak ve mükemel bir şahaser.

alıntı:
Zwigoff maddi yokluklarla geçen 6 yılın sonunda tamamladığı bu filmde bizi Crumb'ın dünyasına sokmaya çalışıyor. Despot bir baba ve değişken ruhlu, muhtemelen manik depresif bir annenin çocukları olarak üç erkek kardeş de ruhsal açıdan sorunlu (Robert'ın iki kız kardeşi belgeselde yer almayı reddetmiş). Robert'a çizgi roman sevdasını ilk aşılayan Charles yetenekli olmasına rağmen psikolojik sorunlarıyla baş edemiyor, evden dışarı çıkmadan yaşamına devam ediyor. Film çekilmeden önce üç, filmin gösterimi sırasında bir kez olmak üzere, toplam dört kez intihara teşebbüs ediyor. Max de ressam; kendini meditasyona vermiş, günün birkaç saatini çivili bir tahtanın üzerinde oturarak geçiriyor. Robert da pek normal bir insan değil elbet. Lise yıllarında içine kapanıp asosyalleşmesi içindeki cinsel dürtüleri şahlandırıyor, hayal gücüyle daha da bir güçleniyor. Beyninin karanlık tarafını açığa çıkarmaktan ve konformizmi karşısına almaktan çekinmeyen tarzını ortaya koyması Robert Crumb'ın en dikkat çekici taraflarından biri. Anlatımına ve yaşama bakışına yaptığım vurgu çizgi gücünü arka plana ittiğim anlamına gelmiyor. Çizgilerini anlatmaktansa göstermeyi daha uygun buluyorum sadece.

This movie chronicles the life and times of R. Crumb. Robert Crumb is the cartoonist/artist who drew Keep On Truckin', Fritz the Cat, and played a major pioneering role in the genesis of underground comix. Through interviews with his mother, two brothers, wife, and ex-girlfriends, as well as selections from his vast quantity of graphic art, we are treated to a darkly comic ride through one man's subconscious mind. As stream-of-consciousness images incessantly flow forth from the tip of his pen, biting social satire is revealed, often along with a disturbing and haunting vision of Crumb's own betes noires and inadequacies. As his acid-trip induced images flicker across our own retinas, we gain a little insight into this complex and highly creative individual.

fragman -/- trailer:
http://www.reelzchannel.com/movie/197847/crumb/


online izle -/- watch online:
http://bit.ly/le4Cjb

indir -/- download:
Crumb (1994) DVDRip XviD-Keepnpeace
English | 120Min | 708x536 | XviD 999Kbps | 25.000fps | MP3 128Kbps | 978MB
http://www.filesonic.com/file/995902514/Crumb(1994).part1.rar
http://www.filesonic.com/file/995913094/Crumb(1994).part2.rar
http://www.filesonic.com/file/995874094/Crumb(1994).part3.rar
--- yada -/- or ---
http://www.fileserve.com/file/sR4HHdQ/Crumb(1994).part1.rar
http://www.fileserve.com/file/d4V9NyT/Crumb(1994).part2.rar
http://www.fileserve.com/file/hUGYkDZ/Crumb(1994).part3.rar

torrent:
Crumb 1994 BRRip XvidHD 720p-NPW
http://thepiratebay.org/torrent/5762540/Crumb_1994_BRRip_XvidHD_720p-NPW
torrents.to arama sonuçları (torrents.to search result
http://www.torrents.to/search/isohunt/crumb%201994

altyazı -/- subtitles:
http://www.turkcealtyazi.org/mov/0109508/crumb.html
http://divxplanet.com/sub/m/18941/Crumb.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder