Vic Chesnutt ..... ve Kapitalizm Senin Tekrar Amına Koyayım


İnternet sitesinin birinde okudum. Fazla uzun olmayan ruhsuz bir yazıya sahipti haber. "Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı intihar sonucu hayatına son verdi" gibi birşeyler yazıyordu. Bir başka arkadaşına göre de bu bilmem kaçıncı intihar teşebüsüydü ve sonunda da başarmıştı ölmeyi Vic Chesnutt.

Vic Chesnutt, 18 yaşındayken kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Belden aşağısı felç olan ve sınırlı el hareketine rağmen Chesnutt gitarını ve müziği hiç bırakmamıştır elinden. 80lerde bir kaç grupta çalıp söylemiştir. R.E.M solisti Michael Stipe'ın keşfinden sonra, Stipe'ın prodüktörlüğünü üstlendiği iki album çıkarmıştır. Bunlar Little (1990) and West of Rome (1991)'dur. İki albumde fevkalededir. Bu albumlerden Speed Racer, Stupid Preoccupations parçası dinlenmelidir özellikle. Asıl populeriteyi ise kendi adına yapılan ve bir çok sanatçının Vic Chesnutt şarkısını coverladığı, yardım amaçlı Sweet Relief II: Gravity of the Situation toplama albumüyle kazanmıştır. Bundan sonrada bir çok güzel albume imza atıp, bir çok grup ve sanatçıya yardım etmiştir bu büyük adam.

Tüm albumlerine bir kısa bakış

Hastane masraflarını ödeyemediği ve bu onun üzerinde çok büyük bir etki bıraktığından intihar etmiş denildi. İnanmayan olabilir, ama Sicko'yu izlemişseniz bilirsiniz. Amerikada kapatilizm sistemi fakirlerin hastalanıp ölmesi üzerinedir. Hastalanırsanız önünüze altından kalkamayacağınız bir mebla koyup direk ölüm ya da yavaş ölüm arasında seçim yapma zorunda bırakırlar. Zorunlu tedavisi süren Vic ise 70.000 dolar masraf için öldürülmüştür sistem ve iki kutu kas gevşetici haplarıyla. Bu bizim ülkemizdedir mevcuttur. Başka türden. Örneğin Gazanfer Özcan. Bu yüzden tekrar tekrar ve sonsuza kadar kapitalizmin amına koyayım.

Vic Chesnutt - Everything I Say

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder